Fri. Dec 2nd, 2022

Keyyo Familj /\ Keyyo, född Kristina Petrushina, är en rysk-svensk komiker och TV-värd. Hon föddes den 27 februari 1997 i Omsk, Ryssland. Hon har bidragit till ett antal medieproduktioner, inklusive tv-program och radioprogram. Petrushina föddes i Omsk, huvudstaden i oblasten med samma namn som ligger norr om Kazakstan. Hon flyttade till Sverige med sin mamma när hon var åtta år gammal, och två år senare bosatte sig familjen i Smedjebacken, Dalarna.

Först blev hon välkänd på grund av sina roliga YouTube-vloggar. I Göteborg gick hon på Sigrid Rudebecks gymnasieskola för att ta en samhällsvetenskaplig utbildning innan hon flyttade till Stockholm. Det var på YouTube som Keyyo började sin karriär som en framstående mediefigur. Hon började göra videobloggar vid två års ålder och började lägga upp dem på nätet när hon var tretton. Hon berättar om sitt dagliga liv, spelar små sketcher med olika karaktärer som ryskan “Natalia”, brittiska “Fredrica” ​​och norska “Per-Erik” och diskuterar hur det är att vara ung nuförtiden.

Fakta och bio om Keyyo Familj

 • Kristina “Keyyo” Petrushina är en ryskfödd komiker.
 • Hon flyttade sedan till Sverige med sin mamma när hon var åtta år och när hon var tjugo bosatte de sig båda i Smedjebacken, Dalarna.
 • Vi tog ett flyg till en liten stad i Dalarna befolkad av 5 000 personer.
 • I en intervju med Aftonbladet sa Keyyo, “Jag tänkte,” jaha, s er matbutik har stängt klockan fyra på vardagarna.
 • Först blev hon välkänd på grund av sina roliga YouTube-vloggar.
 • Våren 2017 programledde hon även TV4:s populära program Talang tillsammans med Pär Lernström.
 • Ett år senare, 2008, befordrades hon till chef för radioprogram för P3:s morgonprogram, Morgonpasset.
 • Dessutom har hon 2018 års premiärutställning Ryssen Kommer!
 • som hon skrev den handskrivna texten till.
 • En gravid Putin, rysk skepsis, och historien om hur det är att vara en av Sveriges 5 000 ryska invandrare.
 • Det är bara ett smakprov på vad vi kan förvänta oss av Keyyos show Ryssen kommer, så håll ögonen öppna! På engelska uttalas bokstaven K som en “nyckel” och namnet “Christina” börjar med bokstaven K i alfabetet.


“Kristina Petrushina, en populär YouTuber och social media influencer mer känd under sitt artistnamn, Keyyo, kommer att göra sin Flygeln-debut ikväll.Den stora majoriteten av Keyyos YouTube-publik är under 18 år; dessa är sanna fans.Trots publikens åldersintervall lyckades Keyyo hålla alla engagerade.Bland annat genom att sprida scenanvisningar som hon ska följa när det är dags.Men vad hon egentligen menar är att hon växte upp med sin mamma och att hennes pappa var frånvarande.


När Keyyo är åtta år gammal upptäcker hon sin mammas kärlek i Sverige, ett främmande land med ett annat språk.Från befolkningen på 1,2 miljoner i Omsk, Ryssland, reser Keyyo och hennes mamma tillsammans med 5 000 andra till den lilla staden Smedjebacken i den svenska provinsen Dalarna.En fängslande berättelse om resor och att vara den nya tjejen i skolan som försöker betala sin egen väg för lunch, pratar för fort och bär udda kläder.Keyyo möter mobbning och påverkan utifrån i Sverige, men hon fortsätter.


Samtidigt som hon berättar för publiken om de svåra tiderna ger hon dem ett peptalk och råd om vad de ska göra om de någon gång hamnar i en liknande situation.Redan innan ett helt år hade gått sedan hennes ankomst till Sverige deltog hon redan i lustiga tv-spel online.Efter att ha lånat andras kameror ett tag började hon sälja jultidningar för att spara tillräckligt till sitt eget.För några år sedan, när hon var 13 år gammal, startade hon en videoblogg på videodelningswebbplatsen YouTube.


I intervjuer diskuterar hon typiskt vardagliga händelser som får en humoristisk snurr.Den tar också upp några karaktärer som den ryska “Natalia” och den privilegierade “Fredrica.”Fler och fler människor upptäcker hens värld.Mycket av framtiden beror på skickligt grepp, och hon satsar på sig själv också.Keyyo är definitivt inte motvillig att visa upp sina kortsiktiga prestationer.De flesta följare älskar det, särskilt de unga tjejerna och pojkarna.

Keyyo Familj