Mats Wilander Sjuk

Detaljerad information om Mats Wilander

ålder58 år
FödelseortVäxjö
förmögenhet8 miljoner euro
födelsedatumAugust 22, 1964
yrkeSvensk tennisspelare
Civilståndgift
föräldrarEinar Wilander, Karin Wilander
familjAnders Wilander
barnErik Wilander, Emma Wilander, Karl Wilander, Oscar Wilander
partnerSonya Wilander
vikt77 kg
längd170 cm

Mats Wilander Biografi

Mats Wilander är en pensionerad svensk tennisspelare som var en av de bästa spelarna i världen på 1980-talet. Han föddes den 22 augusti 1964 i Växjö, Sverige. Wilander började spela tennis i ung ålder och visade snabbt lovande som en talangfull spelare. Wilander gjorde sin professionella debut 1979 och fick omedelbart intryck på turnén. Han vann sin första ATP Tour-titel 1981, vid 17 års ålder, och blev den yngsta spelaren att vinna ett evenemang på Tour-nivå vid den tiden. Han fortsatte med att vinna ytterligare sex titlar det året, inklusive sin första Grand Slam-titel i French Open.

By Wishful