Roger Federer Förmögenhet

Detaljerad information om Roger Federer

ålder40 år
FödelseortBasel
förmögenhet14 miljoner euro
födelsedatum1981-03-15
yrketennisspelare
Civilståndgift
föräldrarRobert Federer
familjhis parents, an elder sister, his wife and four kids
barnfour kids
partnerMirka Federer
vikt85 kg
längd185 cm

Roger Federer Biografi

Roger Federer anses vara en av de största tennisspelarna genom tiderna. Federer föddes i Schweiz 1981 och började spela tennis i ung ålder och visade snabbt en naturlig talang för sporten. Han blev proffs 1998 och 2003 hade han redan vunnit sin första Wimbledon-titel. Under de kommande åren dominerade Federer tennisvärlden, vann många Grand Slam-titlar och satte flera rekord. Han höll nummer 1 i världen i rekordstora 310 veckor och vann 20 Grand Slam-singeltitlar, det mesta i historien för en manlig spelare. Han har också rekordet för de flesta veckorna i rad som nummer 1 och flest Grand Slam-titlar under den öppna eran.

By Wishful